Sherlock, Benedict Cumberbatch Fórum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sherlock Holmes Fórum Baker Street 221b Jeremy Brett


+2
Eranett
Admin
6 posters

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    radix pedis diaboli
    radix pedis diaboli
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 311
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Könyv

    Témanyitás by radix pedis diaboli Kedd Jan. 31, 2012 11:42 am

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB 410IICPvQvL._SL500_AA300_
    avatar
    Admin
    Admin
    Admin


    Hozzászólások száma : 1003
    Csatlakozás dátuma : 2010. Oct. 11.
    Tartózkodási hely : Budapest

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by Admin Pént. Jan. 13, 2012 11:26 pm

    Én most egy ízletes, fülbemászó nótát hoztam. Mivel Sil-től azt olvastam, hogy Benedict Cumberbatch szereti a sütiket és vérbeli angol biztos ismeri ezt ő is. A dalocska szövege amúgy szerepelt a Shrek-ben is amikor a gonosz kínozta a mézeskalács embert.


    - Ismered a Lepényembert aki a kerek erdő közepén él?
    - Ismerem a Lepényembert aki a kerek erdő közepén él.

    (A Shrek-ben nagylepénynek volt fordítva azt hiszem.)
    radix pedis diaboli
    radix pedis diaboli
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 311
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Cookbook

    Témanyitás by radix pedis diaboli Szomb. Dec. 31, 2011 12:16 am

    És valóban lézetik Holmes és dr. Watson szakácskönyve Very Happy

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB 51O3bL9uYAL._SL500_AA300_


    Rendelhető itt:

    http://www.amazon.com/Sherlock-Holmes-Victorian-Cookbook-Favourite/dp/0771574126
    radix pedis diaboli
    radix pedis diaboli
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 311
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Cikk

    Témanyitás by radix pedis diaboli Hétf. Nov. 28, 2011 8:02 pm

    A klasszikus Angol (viktoriánus születésű) karácsonyi puding története:

    http://hu.wikipedia.org/wiki/A_kar%C3%A1csonyi_puding
    esztertoth13
    esztertoth13
    Admin
    Admin


    Hozzászólások száma : 961
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jan. 04.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by esztertoth13 Szomb. Nov. 26, 2011 10:25 am

    Revati írta:Kedves Eszti!

    Columbo olyan aranyos, mikor a kutyájával beszél! Ha jól emlékszem, volt egy olyan jelenet is, hogy azt mondja a kutyának: Én most bemegyek ide, te pedig kapsz egy sütit, ha vigyázol addig a kocsimra. Ha nem vigyázol rá, akkor is kapsz, mert szeretlek.

    Igen, az annyira aranyos Smile Az is érdekes, hogy a kutyáját, ő kutyának hívja, nincs neve, csak kutya Smile Én szeretem Colombó-t, attól függetlenül, hogy már az elején tudjuk ki a gyilkos.... De ez nem is baj, elüt a legtöbb krimitől, és izgalmas látni, hogy jön rá a bűntettre.

    Ha Piedone a verekedős Sherlock Holmes, ő lenne a ballon kabátos Holmes, hogy a nagy nyomozónál maradjunk témában Smile
    Revati
    Revati
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 212
    Csatlakozás dátuma : 2011. Mar. 27.
    Kor : 44

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by Revati Szomb. Nov. 26, 2011 9:13 am

    Kedves Eszti!

    Columbo olyan aranyos, mikor a kutyájával beszél! Ha jól emlékszem, volt egy olyan jelenet is, hogy azt mondja a kutyának: Én most bemegyek ide, te pedig kapsz egy sütit, ha vigyázol addig a kocsimra. Ha nem vigyázol rá, akkor is kapsz, mert szeretlek.
    radix pedis diaboli
    radix pedis diaboli
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 311
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Viktoriánuskodások

    Témanyitás by radix pedis diaboli Szomb. Nov. 26, 2011 8:06 am

    Sütemény történet.
    A tradicionális angol karácsonyi süti 1870 körül jött létre, a viktoriánus Angliában:

    http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/tradicionalis-angol-karacsonyi-sutemeny-anglia
    radix pedis diaboli
    radix pedis diaboli
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 311
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Nyamiiii...

    Témanyitás by radix pedis diaboli Szomb. Nov. 26, 2011 8:02 am

    Viktoriánus almaszósz torta receptje:

    http://www.tutireceptek.hu/viktorianus-almaszosz-torta
    radix pedis diaboli
    radix pedis diaboli
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 311
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Nyamiiii...

    Témanyitás by radix pedis diaboli Pént. Nov. 25, 2011 10:27 am

    Monmouth puding (viktoriánus eredetű) málnaöntettel:

    http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/monmouth-puding_malnaontettel
    radix pedis diaboli
    radix pedis diaboli
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 311
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Dickens és a pulyka

    Témanyitás by radix pedis diaboli Pént. Nov. 25, 2011 10:23 am

    Dickens kapcsán és a karácsony közeledtére viktoriánus karácsonyi receptek, videókkal: pulyka, puding


    http://www.foodandwine.hu/2008/12/20/dickens-es-a-pulyka/
    esztertoth13
    esztertoth13
    Admin
    Admin


    Hozzászólások száma : 961
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jan. 04.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by esztertoth13 Vas. Nov. 20, 2011 3:06 am

    radix pedis diaboli írta:Cikk. Mit esznek a nyomozók és felügyelők?

    http://hvg.hu/gasztronomia/20111108_mit_esznek_rendorfelugyelok

    Colombo zacskós kajái Smile Ez a kifejezés megtetszett. Érdekes figura, volt hogy magával vitt egy főtt tojást, és a helyszínen megpucolta, és el is fogyasztotta. ( A pucolás biztos, azt hiszem meg is ette, de rég láttam már.) És emlékszek még egy olyan esetre, hogy fagylaltot (vagy valami más étel lehetett? Ez is rég volt sajna.) evett, és adott kedvenc kutyájának. Smile
    radix pedis diaboli
    radix pedis diaboli
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 311
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Mit esznek?

    Témanyitás by radix pedis diaboli Szomb. Nov. 19, 2011 10:04 pm

    Cikk. Mit esznek a nyomozók és felügyelők?

    http://hvg.hu/gasztronomia/20111108_mit_esznek_rendorfelugyelok
    Eranett
    Eranett
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 188
    Csatlakozás dátuma : 2011. Aug. 16.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by Eranett Szomb. Nov. 19, 2011 7:18 am

    radix pedis diaboli írta:Viktoriánus torta receptje:

    http://bibimoni.blogspot.com/2011/09/klaszikus-viktorianus-torta.html

    Finomnak tűnik Exclamation lehet, hogy ki is próbálom Smile
    radix pedis diaboli
    radix pedis diaboli
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 311
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Torta

    Témanyitás by radix pedis diaboli Pént. Nov. 18, 2011 11:17 am

    radix pedis diaboli
    radix pedis diaboli
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 311
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Torta

    Témanyitás by radix pedis diaboli Pént. Nov. 18, 2011 11:16 am

    radix pedis diaboli
    radix pedis diaboli
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 311
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Nyúl

    Témanyitás by radix pedis diaboli Vas. Nov. 13, 2011 9:09 pm

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB 4526424566_4aa3347639_o

    Illusztráció a Sherlock Holmes: The Adventure of the Dead Rabbits Society-s nyuszis recepthez.
    Így nézett ki főzés előtt a Nyúl...
    Sil
    Sil
    Admin
    Admin


    Hozzászólások száma : 1909
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jan. 12.
    Kor : 45

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by Sil Vas. Nov. 13, 2011 11:56 am

    Ja, és erről van ám képem is Wink :

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Gesztenyekocka
    Eranett
    Eranett
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 188
    Csatlakozás dátuma : 2011. Aug. 16.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by Eranett Vas. Nov. 13, 2011 6:02 am

    Kedves Sil!

    Majd kipróbálom, és én is csempészek némi bailey's-t a tejbe Wink
    Rumot vagy rumaromát is lehet tenni a masszába természetesen, persze ekkor már gyerekeknek ne kínáljuk Smile Smile A HULALA tejszínt azért írtam, mert az nekünk finomabb, bár tény, hogy növényi eredetű, azért tűnik olyan "mű"-nek. Persze lehet tejalapúból is készíteni, egyébként mindkettőhöz kell fixáló Wink
    Sil
    Sil
    Admin
    Admin


    Hozzászólások száma : 1909
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jan. 12.
    Kor : 45

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by Sil Vas. Nov. 13, 2011 3:50 am

    Jé, egy hasonló sütés nélküli gesztenyekockát én is szoktam csinálni, annak kb ez a receptje:

    http://andi-cuki.blogspot.com/2010/01/gesztenyekocka.html

    Amit módosítottam a recepthez képest:

    - Az én gesztenyemasszámban már alapból volt vaníliás cukor meg rumaroma (még jó, hogy megnéztem az összetételét), úgyhogy csak simán összekevertem a keksszel meg egy pici tejjel.

    - A darált kekszből nekem bőven elég lett 20-25dkg. (Csak annyit kell hozzátenni, hogy jól gyúrható legyen.)

    - Valószínűleg nagyobb a tepsim (ilyen, mint Moháé), úgyhogy a krém egy kicsit kevés lett elsőre (második rétegre már nem igazán jutott), másodszor már emeltem a mennyiségét (4,5 pudinghoz számoltam át).

    - A babapiskótákat egy kis Bailey's-es tejbe mártogattam, ez jó választásnak bizonyult.

    (Egyébként én mindig igazi tejszínt használok, igaz, hogy ahhoz kell habfixáló is, de nincs olyan műíze, mint a Hulalának.)
    Eranett
    Eranett
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 188
    Csatlakozás dátuma : 2011. Aug. 16.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by Eranett Vas. Nov. 13, 2011 1:33 am

    A nyúlhúsra egy kis desszert Smile

    GESZTENYÉS KOCKA (nem kell sütni)

    Tészta hozzávalói:
    50 dkg gesztenyemassza
    fél ráma kocka
    15 dkg porcukor
    20 dkg darált keksz
    Az egészet összedolgozzuk, és kinyújtjuk( inkább kézzel nyomkodjuk) sütőpapírra.(kb. gáztepsi méretű)
    Krém:
    3 cs. vaníliás pudingot 8 dl. tejben megfőzzük kihűtjük.
    15 dkg porcukrot 1 ráma kockával kikeverünk, és összedolgozzuk a pudinggal.
    1 csomag (LIDL) babapiskótát tejbe mártogatunk.

    Összeállítás:
    alsó sor, gesztenyés tészta
    erre a krém fele
    erre kerül a beáztatott(nem szét)babapiskóta
    ezután a krém másik fele
    a tetejére fél liter HULALA felvert tejszín az előírás szerint (habfix-van. cukor)

    Célszerű pár órára hűtőbe tenni, hogy a babapiskóta átpuhuljon! Nagyon finom. Lehet fele arányban is készíteni, mert ez egy nagy adag(gáz tepsi méretű)

    Jó étvágyat hozzá Exclamation Smile
    radix pedis diaboli
    radix pedis diaboli
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 311
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Sherlock és a nyulak

    Témanyitás by radix pedis diaboli Hétf. Nov. 07, 2011 10:07 pm

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Rabbits


    In memoriam... Egy recept, fenti Halott Nyulak (Dead Rabbits) tiszteletére


    Nyúl tepsiben sülve, almával és hagymával

    Végy egy egész nyulat, vágd darabokra, majd sózd és borsozd és pirítsd elő olívaolajon (vagy a neked tetsző zsiradékon).
    A nyúl zsírjában párolj meg 4-5 félfőre vágott hagymát ugyanennyi szeletelt almával (szép aranyszinűre).
    Mindezt öntsd fel 2 dl fehérborral, fél liter zöldségleves levével(tehát a zöldségek nem kellenek), és forrald fel, hozzátéve 4 babérlevelet és 5 gerezd fokhagymát.
    Tedd bele a nyúldarabokat, tetejére tégy vékony szalonna szeleteket.
    Told forró sütőbe, 45 perc után vedd ki és 2 evőkanál mustárral elkevert tejföllel locsold meg, majd süsd még 15 percig.
    Burgonypüré vagy friss, ropogós kenyér illik hozzá.
    avatar
    Admin
    Admin
    Admin


    Hozzászólások száma : 1003
    Csatlakozás dátuma : 2010. Oct. 11.
    Tartózkodási hely : Budapest

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by Admin Szomb. Nov. 05, 2011 6:12 am

    Halihó!
    Na, már megérte létrehozni ezt a témát. Nem is tudtam, hogy Sil-nek még sütögetni is van energiája. Annyi mindent csinál, hogy az fantasztikus. Sose veszítsd el ezt a sokszínűséged és energiád Sil! Ízletes finomságról számoltál be nekünk.
    Drága Eranett! Szerintem Watson igenis élvezné ezt a citromvarázst és talán a szobájába zárkózna, vagy a rendelésén eszegetné, hogy Holmes ne tudja megakadályozni egy-egy nyomozástól felcsigázva az elfogyasztásában. Nagyon tetszik. Elhatároztam amint jobban leszek meglepem vele az édesapámat. Smile Ő is egy nagy ínyenc. Köszönöm szépen.
    Most megyek, mert egészen megéheztem és vár a vacsi.
    Üdvözlettel: SherlockExtra, http://jeremybrett.eu
    Sil
    Sil
    Admin
    Admin


    Hozzászólások száma : 1909
    Csatlakozás dátuma : 2011. Jan. 12.
    Kor : 45

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by Sil Pént. Nov. 04, 2011 12:34 pm

    Benedict kedvenc sütije, avagy a Banoffee Pie (banános-karamellás pite): képek lásd Google Wink
    1.: Dulce de leche (ez egy nagyon finom, nagyon tömény és édes karamellszerű krém, függőséget tud okozni): én úgy szoktam csinálni, hogy fogok pár (2-3) tubus cukrozott sűrített tejet, belenyomom egy kislábosba, lefedem alufóliával, beleállítom egy mélyebb tepsibe és forró vizet töltök köré. Ezt az egészet berakom a sütőbe úgy 2-2,5 (max 3) órára 220 fokon, és időnként pótolom a vizet. Ha már elég barna, akkor kész van.
    2.: A süti tésztája egy omlós tészta, én ezt a receptet szoktam használni tésztának, mert a mogyoró is jól megy ehhez a sütihez. Ha megsült, erre a tésztára jön a karamellkrém, aztán banánkarikák (mérettől függően kb 2 banán), megint a karamell (esetleg még egy réteg), és a tejszínhab (0,5l). Díszítésnek meg csokireszelék. Nem éppen egy fogyókúrás süti, de Ben bőven lemozogja. Wink
    Eranett
    Eranett
    Törzsfórumozó
    Törzsfórumozó


    Hozzászólások száma : 188
    Csatlakozás dátuma : 2011. Aug. 16.
    Tartózkodási hely : Magyarország

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by Eranett Pént. Nov. 04, 2011 10:54 am

    Óh kedveseim, tőlem csak édesség recepteket hallhattok, íme az első, és még sütni sem kell! Wink
    Hogy Watson doktornak ízlene-e nem tudom, de én imádom!
    CITROM VARÁZS
    Végy 4 dl. tejfölt, kavarj el benne 7 evőkanál cukrot, és két citrom levét, reszelve a héját is. Tedd félre. Másik tálba 4dl. habtejszínt 2 csomag vaníliás cukorral, és 2 csomag habfixálóval verj fel. Majd e két tálnyi finomságot kavard össze tongue Végy egy kb. 40 dk. csomag (LIDL)babapiskótát. Végy egy mélyfalú tepsit, vagy jénai edényt, és ebbe pakold bele az első sor piskótát, melynek csak az egyik felét pici tejbe mártottad.Erre jön a hab, majd megint a piskóta ( ezt már ne mártsd be), majd a tetejére ismét hab. Majd takard le folpackkal, és éjszakára tedd hűtőbe tongue Másnapra megpuhul, isteni csemege Very Happy
    avatar
    Admin
    Admin
    Admin


    Hozzászólások száma : 1003
    Csatlakozás dátuma : 2010. Oct. 11.
    Tartózkodási hely : Budapest

    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by Admin Pént. Nov. 04, 2011 8:27 am

    Sütés, főzés, receptek. Étkek amik Watson doktornak is tetszenének. Wink

    Ajánlott tartalom


    WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB Empty Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB

    Témanyitás by Ajánlott tartalom


      Pontos idő: Csüt. Márc. 28, 2024 1:27 am