+2
Eranett
Admin
6 posters
WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
radix pedis diaboli- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 311
Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°1
Könyv
Admin- Admin
- Hozzászólások száma : 1003
Csatlakozás dátuma : 2010. Oct. 11.
Tartózkodási hely : Budapest
- Post n°2
Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
Én most egy ízletes, fülbemászó nótát hoztam. Mivel Sil-től azt olvastam, hogy Benedict Cumberbatch szereti a sütiket és vérbeli angol biztos ismeri ezt ő is. A dalocska szövege amúgy szerepelt a Shrek-ben is amikor a gonosz kínozta a mézeskalács embert.
- Ismerem a Lepényembert aki a kerek erdő közepén él.
(A Shrek-ben nagylepénynek volt fordítva azt hiszem.)
radix pedis diaboli- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 311
Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°3
Cookbook
És valóban lézetik Holmes és dr. Watson szakácskönyve
Rendelhető itt:
http://www.amazon.com/Sherlock-Holmes-Victorian-Cookbook-Favourite/dp/0771574126
Rendelhető itt:
http://www.amazon.com/Sherlock-Holmes-Victorian-Cookbook-Favourite/dp/0771574126
radix pedis diaboli- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 311
Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°4
Cikk
A klasszikus Angol (viktoriánus születésű) karácsonyi puding története:
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_kar%C3%A1csonyi_puding
http://hu.wikipedia.org/wiki/A_kar%C3%A1csonyi_puding
esztertoth13- Admin
- Hozzászólások száma : 961
Csatlakozás dátuma : 2011. Jan. 04.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°5
Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
Revati írta:Kedves Eszti!
Columbo olyan aranyos, mikor a kutyájával beszél! Ha jól emlékszem, volt egy olyan jelenet is, hogy azt mondja a kutyának: Én most bemegyek ide, te pedig kapsz egy sütit, ha vigyázol addig a kocsimra. Ha nem vigyázol rá, akkor is kapsz, mert szeretlek.
Igen, az annyira aranyos Az is érdekes, hogy a kutyáját, ő kutyának hívja, nincs neve, csak kutya Én szeretem Colombó-t, attól függetlenül, hogy már az elején tudjuk ki a gyilkos.... De ez nem is baj, elüt a legtöbb krimitől, és izgalmas látni, hogy jön rá a bűntettre.
Ha Piedone a verekedős Sherlock Holmes, ő lenne a ballon kabátos Holmes, hogy a nagy nyomozónál maradjunk témában
Revati- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 212
Csatlakozás dátuma : 2011. Mar. 27.
Kor : 44
- Post n°6
Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
Kedves Eszti!
Columbo olyan aranyos, mikor a kutyájával beszél! Ha jól emlékszem, volt egy olyan jelenet is, hogy azt mondja a kutyának: Én most bemegyek ide, te pedig kapsz egy sütit, ha vigyázol addig a kocsimra. Ha nem vigyázol rá, akkor is kapsz, mert szeretlek.
Columbo olyan aranyos, mikor a kutyájával beszél! Ha jól emlékszem, volt egy olyan jelenet is, hogy azt mondja a kutyának: Én most bemegyek ide, te pedig kapsz egy sütit, ha vigyázol addig a kocsimra. Ha nem vigyázol rá, akkor is kapsz, mert szeretlek.
radix pedis diaboli- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 311
Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°7
Viktoriánuskodások
Sütemény történet.
A tradicionális angol karácsonyi süti 1870 körül jött létre, a viktoriánus Angliában:
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/tradicionalis-angol-karacsonyi-sutemeny-anglia
A tradicionális angol karácsonyi süti 1870 körül jött létre, a viktoriánus Angliában:
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/tradicionalis-angol-karacsonyi-sutemeny-anglia
radix pedis diaboli- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 311
Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°8
Nyamiiii...
radix pedis diaboli- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 311
Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°9
Nyamiiii...
Monmouth puding (viktoriánus eredetű) málnaöntettel:
http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/monmouth-puding_malnaontettel
http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/monmouth-puding_malnaontettel
radix pedis diaboli- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 311
Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°10
Dickens és a pulyka
Dickens kapcsán és a karácsony közeledtére viktoriánus karácsonyi receptek, videókkal: pulyka, puding
http://www.foodandwine.hu/2008/12/20/dickens-es-a-pulyka/
http://www.foodandwine.hu/2008/12/20/dickens-es-a-pulyka/
esztertoth13- Admin
- Hozzászólások száma : 961
Csatlakozás dátuma : 2011. Jan. 04.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°11
Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
radix pedis diaboli írta:Cikk. Mit esznek a nyomozók és felügyelők?
http://hvg.hu/gasztronomia/20111108_mit_esznek_rendorfelugyelok
Colombo zacskós kajái Ez a kifejezés megtetszett. Érdekes figura, volt hogy magával vitt egy főtt tojást, és a helyszínen megpucolta, és el is fogyasztotta. ( A pucolás biztos, azt hiszem meg is ette, de rég láttam már.) És emlékszek még egy olyan esetre, hogy fagylaltot (vagy valami más étel lehetett? Ez is rég volt sajna.) evett, és adott kedvenc kutyájának.
radix pedis diaboli- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 311
Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°12
Mit esznek?
Cikk. Mit esznek a nyomozók és felügyelők?
http://hvg.hu/gasztronomia/20111108_mit_esznek_rendorfelugyelok
http://hvg.hu/gasztronomia/20111108_mit_esznek_rendorfelugyelok
Eranett- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 188
Csatlakozás dátuma : 2011. Aug. 16.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°13
Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
radix pedis diaboli írta:Viktoriánus torta receptje:
http://bibimoni.blogspot.com/2011/09/klaszikus-viktorianus-torta.html
Finomnak tűnik lehet, hogy ki is próbálom
radix pedis diaboli- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 311
Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°14
Torta
radix pedis diaboli- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 311
Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°15
Torta
radix pedis diaboli- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 311
Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°16
Nyúl
Illusztráció a Sherlock Holmes: The Adventure of the Dead Rabbits Society-s nyuszis recepthez.
Így nézett ki főzés előtt a Nyúl...
Sil- Admin
- Hozzászólások száma : 1909
Csatlakozás dátuma : 2011. Jan. 12.
Kor : 45
- Post n°17
Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
Ja, és erről van ám képem is :
Eranett- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 188
Csatlakozás dátuma : 2011. Aug. 16.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°18
Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
Kedves Sil!
Majd kipróbálom, és én is csempészek némi bailey's-t a tejbe
Rumot vagy rumaromát is lehet tenni a masszába természetesen, persze ekkor már gyerekeknek ne kínáljuk A HULALA tejszínt azért írtam, mert az nekünk finomabb, bár tény, hogy növényi eredetű, azért tűnik olyan "mű"-nek. Persze lehet tejalapúból is készíteni, egyébként mindkettőhöz kell fixáló
Majd kipróbálom, és én is csempészek némi bailey's-t a tejbe
Rumot vagy rumaromát is lehet tenni a masszába természetesen, persze ekkor már gyerekeknek ne kínáljuk A HULALA tejszínt azért írtam, mert az nekünk finomabb, bár tény, hogy növényi eredetű, azért tűnik olyan "mű"-nek. Persze lehet tejalapúból is készíteni, egyébként mindkettőhöz kell fixáló
Sil- Admin
- Hozzászólások száma : 1909
Csatlakozás dátuma : 2011. Jan. 12.
Kor : 45
- Post n°19
Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
Jé, egy hasonló sütés nélküli gesztenyekockát én is szoktam csinálni, annak kb ez a receptje:
http://andi-cuki.blogspot.com/2010/01/gesztenyekocka.html
Amit módosítottam a recepthez képest:
- Az én gesztenyemasszámban már alapból volt vaníliás cukor meg rumaroma (még jó, hogy megnéztem az összetételét), úgyhogy csak simán összekevertem a keksszel meg egy pici tejjel.
- A darált kekszből nekem bőven elég lett 20-25dkg. (Csak annyit kell hozzátenni, hogy jól gyúrható legyen.)
- Valószínűleg nagyobb a tepsim (ilyen, mint Moháé), úgyhogy a krém egy kicsit kevés lett elsőre (második rétegre már nem igazán jutott), másodszor már emeltem a mennyiségét (4,5 pudinghoz számoltam át).
- A babapiskótákat egy kis Bailey's-es tejbe mártogattam, ez jó választásnak bizonyult.
(Egyébként én mindig igazi tejszínt használok, igaz, hogy ahhoz kell habfixáló is, de nincs olyan műíze, mint a Hulalának.)
http://andi-cuki.blogspot.com/2010/01/gesztenyekocka.html
Amit módosítottam a recepthez képest:
- Az én gesztenyemasszámban már alapból volt vaníliás cukor meg rumaroma (még jó, hogy megnéztem az összetételét), úgyhogy csak simán összekevertem a keksszel meg egy pici tejjel.
- A darált kekszből nekem bőven elég lett 20-25dkg. (Csak annyit kell hozzátenni, hogy jól gyúrható legyen.)
- Valószínűleg nagyobb a tepsim (ilyen, mint Moháé), úgyhogy a krém egy kicsit kevés lett elsőre (második rétegre már nem igazán jutott), másodszor már emeltem a mennyiségét (4,5 pudinghoz számoltam át).
- A babapiskótákat egy kis Bailey's-es tejbe mártogattam, ez jó választásnak bizonyult.
(Egyébként én mindig igazi tejszínt használok, igaz, hogy ahhoz kell habfixáló is, de nincs olyan műíze, mint a Hulalának.)
Eranett- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 188
Csatlakozás dátuma : 2011. Aug. 16.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°20
Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
A nyúlhúsra egy kis desszert
GESZTENYÉS KOCKA (nem kell sütni)
Tészta hozzávalói:
50 dkg gesztenyemassza
fél ráma kocka
15 dkg porcukor
20 dkg darált keksz
Az egészet összedolgozzuk, és kinyújtjuk( inkább kézzel nyomkodjuk) sütőpapírra.(kb. gáztepsi méretű)
Krém:
3 cs. vaníliás pudingot 8 dl. tejben megfőzzük kihűtjük.
15 dkg porcukrot 1 ráma kockával kikeverünk, és összedolgozzuk a pudinggal.
1 csomag (LIDL) babapiskótát tejbe mártogatunk.
Összeállítás:
alsó sor, gesztenyés tészta
erre a krém fele
erre kerül a beáztatott(nem szét)babapiskóta
ezután a krém másik fele
a tetejére fél liter HULALA felvert tejszín az előírás szerint (habfix-van. cukor)
Célszerű pár órára hűtőbe tenni, hogy a babapiskóta átpuhuljon! Nagyon finom. Lehet fele arányban is készíteni, mert ez egy nagy adag(gáz tepsi méretű)
Jó étvágyat hozzá
GESZTENYÉS KOCKA (nem kell sütni)
Tészta hozzávalói:
50 dkg gesztenyemassza
fél ráma kocka
15 dkg porcukor
20 dkg darált keksz
Az egészet összedolgozzuk, és kinyújtjuk( inkább kézzel nyomkodjuk) sütőpapírra.(kb. gáztepsi méretű)
Krém:
3 cs. vaníliás pudingot 8 dl. tejben megfőzzük kihűtjük.
15 dkg porcukrot 1 ráma kockával kikeverünk, és összedolgozzuk a pudinggal.
1 csomag (LIDL) babapiskótát tejbe mártogatunk.
Összeállítás:
alsó sor, gesztenyés tészta
erre a krém fele
erre kerül a beáztatott(nem szét)babapiskóta
ezután a krém másik fele
a tetejére fél liter HULALA felvert tejszín az előírás szerint (habfix-van. cukor)
Célszerű pár órára hűtőbe tenni, hogy a babapiskóta átpuhuljon! Nagyon finom. Lehet fele arányban is készíteni, mert ez egy nagy adag(gáz tepsi méretű)
Jó étvágyat hozzá
radix pedis diaboli- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 311
Csatlakozás dátuma : 2011. Jul. 12.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°21
Sherlock és a nyulak
In memoriam... Egy recept, fenti Halott Nyulak (Dead Rabbits) tiszteletére
Nyúl tepsiben sülve, almával és hagymával
Végy egy egész nyulat, vágd darabokra, majd sózd és borsozd és pirítsd elő olívaolajon (vagy a neked tetsző zsiradékon).
A nyúl zsírjában párolj meg 4-5 félfőre vágott hagymát ugyanennyi szeletelt almával (szép aranyszinűre).
Mindezt öntsd fel 2 dl fehérborral, fél liter zöldségleves levével(tehát a zöldségek nem kellenek), és forrald fel, hozzátéve 4 babérlevelet és 5 gerezd fokhagymát.
Tedd bele a nyúldarabokat, tetejére tégy vékony szalonna szeleteket.
Told forró sütőbe, 45 perc után vedd ki és 2 evőkanál mustárral elkevert tejföllel locsold meg, majd süsd még 15 percig.
Burgonypüré vagy friss, ropogós kenyér illik hozzá.
Admin- Admin
- Hozzászólások száma : 1003
Csatlakozás dátuma : 2010. Oct. 11.
Tartózkodási hely : Budapest
- Post n°22
Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
Halihó!
Na, már megérte létrehozni ezt a témát. Nem is tudtam, hogy Sil-nek még sütögetni is van energiája. Annyi mindent csinál, hogy az fantasztikus. Sose veszítsd el ezt a sokszínűséged és energiád Sil! Ízletes finomságról számoltál be nekünk.
Drága Eranett! Szerintem Watson igenis élvezné ezt a citromvarázst és talán a szobájába zárkózna, vagy a rendelésén eszegetné, hogy Holmes ne tudja megakadályozni egy-egy nyomozástól felcsigázva az elfogyasztásában. Nagyon tetszik. Elhatároztam amint jobban leszek meglepem vele az édesapámat. Ő is egy nagy ínyenc. Köszönöm szépen.
Most megyek, mert egészen megéheztem és vár a vacsi.
Üdvözlettel: SherlockExtra, http://jeremybrett.eu
Sil- Admin
- Hozzászólások száma : 1909
Csatlakozás dátuma : 2011. Jan. 12.
Kor : 45
- Post n°23
Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
Benedict kedvenc sütije, avagy a Banoffee Pie (banános-karamellás pite): képek lásd Google
1.: Dulce de leche (ez egy nagyon finom, nagyon tömény és édes karamellszerű krém, függőséget tud okozni): én úgy szoktam csinálni, hogy fogok pár (2-3) tubus cukrozott sűrített tejet, belenyomom egy kislábosba, lefedem alufóliával, beleállítom egy mélyebb tepsibe és forró vizet töltök köré. Ezt az egészet berakom a sütőbe úgy 2-2,5 (max 3) órára 220 fokon, és időnként pótolom a vizet. Ha már elég barna, akkor kész van.
2.: A süti tésztája egy omlós tészta, én ezt a receptet szoktam használni tésztának, mert a mogyoró is jól megy ehhez a sütihez. Ha megsült, erre a tésztára jön a karamellkrém, aztán banánkarikák (mérettől függően kb 2 banán), megint a karamell (esetleg még egy réteg), és a tejszínhab (0,5l). Díszítésnek meg csokireszelék. Nem éppen egy fogyókúrás süti, de Ben bőven lemozogja.
1.: Dulce de leche (ez egy nagyon finom, nagyon tömény és édes karamellszerű krém, függőséget tud okozni): én úgy szoktam csinálni, hogy fogok pár (2-3) tubus cukrozott sűrített tejet, belenyomom egy kislábosba, lefedem alufóliával, beleállítom egy mélyebb tepsibe és forró vizet töltök köré. Ezt az egészet berakom a sütőbe úgy 2-2,5 (max 3) órára 220 fokon, és időnként pótolom a vizet. Ha már elég barna, akkor kész van.
2.: A süti tésztája egy omlós tészta, én ezt a receptet szoktam használni tésztának, mert a mogyoró is jól megy ehhez a sütihez. Ha megsült, erre a tésztára jön a karamellkrém, aztán banánkarikák (mérettől függően kb 2 banán), megint a karamell (esetleg még egy réteg), és a tejszínhab (0,5l). Díszítésnek meg csokireszelék. Nem éppen egy fogyókúrás süti, de Ben bőven lemozogja.
Eranett- Törzsfórumozó
- Hozzászólások száma : 188
Csatlakozás dátuma : 2011. Aug. 16.
Tartózkodási hely : Magyarország
- Post n°24
Re: WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
Óh kedveseim, tőlem csak édesség recepteket hallhattok, íme az első, és még sütni sem kell!
Hogy Watson doktornak ízlene-e nem tudom, de én imádom!
CITROM VARÁZS
Végy 4 dl. tejfölt, kavarj el benne 7 evőkanál cukrot, és két citrom levét, reszelve a héját is. Tedd félre. Másik tálba 4dl. habtejszínt 2 csomag vaníliás cukorral, és 2 csomag habfixálóval verj fel. Majd e két tálnyi finomságot kavard össze Végy egy kb. 40 dk. csomag (LIDL)babapiskótát. Végy egy mélyfalú tepsit, vagy jénai edényt, és ebbe pakold bele az első sor piskótát, melynek csak az egyik felét pici tejbe mártottad.Erre jön a hab, majd megint a piskóta ( ezt már ne mártsd be), majd a tetejére ismét hab. Majd takard le folpackkal, és éjszakára tedd hűtőbe Másnapra megpuhul, isteni csemege
Hogy Watson doktornak ízlene-e nem tudom, de én imádom!
CITROM VARÁZS
Végy 4 dl. tejfölt, kavarj el benne 7 evőkanál cukrot, és két citrom levét, reszelve a héját is. Tedd félre. Másik tálba 4dl. habtejszínt 2 csomag vaníliás cukorral, és 2 csomag habfixálóval verj fel. Majd e két tálnyi finomságot kavard össze Végy egy kb. 40 dk. csomag (LIDL)babapiskótát. Végy egy mélyfalú tepsit, vagy jénai edényt, és ebbe pakold bele az első sor piskótát, melynek csak az egyik felét pici tejbe mártottad.Erre jön a hab, majd megint a piskóta ( ezt már ne mártsd be), majd a tetejére ismét hab. Majd takard le folpackkal, és éjszakára tedd hűtőbe Másnapra megpuhul, isteni csemege
Admin- Admin
- Hozzászólások száma : 1003
Csatlakozás dátuma : 2010. Oct. 11.
Tartózkodási hely : Budapest
- Post n°25
WATSON GASZTRONÓMIAI KLUB
Sütés, főzés, receptek. Étkek amik Watson doktornak is tetszenének.
|
|